Disträ bilförare blir luftburen på motorvägen

Från USA rapporteras det i dag om en trafikolycka som man normalt sett bara ser på film. Men detta är högst verkligt – och på film!

Bilar som använder biltransporter som språngbräda, det är något man har sett många gånger – i Hollywood-filmer. Bland annat i Gone in 60 Seconds med Nicholas Cage (se det hoppet nedan).Men det hopp vi ser i filmen ovan har inget med trickfilm och stuntmän att göra. Det är högst verkligt och utspelade sig i amerikanska delstaten Kansas tidigare i dag.Mannen som spelade in incidenten på film ringde 911 (amerikanska nödnumret) när han såg en Jeep Grand Cherokee vingla över hela vägen. Strax efter att han börjat filma lade sig Jeep-föraren i vägrenen utan att se den pickup med biltransportsläp som stod still framför.I hög fart körde föraren upp på rampen och fick sig en rejäl flygtur, precis som i Hollywood-filmerna. Den 41-årige manlige föraren fick föras till sjukhus och mår efter omständigheterna okej. Ingen annan skadades vid olyckan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!