Djävulskt många hästkrafter i trimmad McLaren

Tyska trimfirman Wheelsandmore har satt tänderna i McLaren MP4-12C som i sina nya kläder fått 666 hästkrafter.

Egentligen har Wheelsandmore döpt sin tolkning av McLaren MP4-12C till Toxique Evil men mitt i allt trimarbete dök en välkänd siffra upp mitt bland hästkrafterna. Med en omprogrammerad ECU-enhet har antalet hästar blivit 666 stycken. Det är 66 hästkrafter fler än V8:an i MP4-12C i originalkostym, och 600 newtonmeter har blivit 640.

 Skulle inte det räcka så jobbar Wheelsandmore på ytterligare ett trimpaket som ska ge totalt 800 hästkrafter med bland annat större turboaggregat. Att måleffekten hamnat i de krokarna kan ha att göra med att de enda andra som vågat sig på att trimma bilen är Texasbaserade Hennessey. I deras tappning ger bilen nämligen precis lika många hästkrafter.

 Wheelsandmore har inte gått ut med hur mycket snabbare bilen har blivit sedan ingreppet, men i originalskick sprintar den 1 300 kilo tunga bilen upp till 100 under tre sekunder upp till en toppfart på 320 kilometer i timmen.

 Utöver hästkraftshoppet har bilen sänkts närmare marken med 25 millimeter tack vare en ny elektronisk hydraulisk hjulupphängning och 20 respektive 21 tum stora fälgar fyller hjulhusen fram respektive bak.

 Priset för att göra MP4-12C till en helvetesmaskin är 12 999 euro vilket i kronor betyder drygt 115 000.

Fotnot

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!