Dragrace: Dodge Charger SRT Hellcat mot Tesla Model 3 Performance

En amerikansk uppgörelse, tillika sammanstötning mellan två olika framdrivningstekniker – bensin mot elektricitet. Eller som vissa kallar det; stenålder mot framtid.

Utan att avslöja något på förhand rabblar vi här enbart upp förutsättningarna.

Till vänster: Dodge Charger SRT Hellcat, 6,2 liter V8, 717 hästkrafter, 881 newtonmeter, bakhjulsdrift, 0-100 km/h på 3,5 sekunder, toppfart på 328 km/h, 1 957 kilo i tjänstevikt.

Till höger: Tesla Model 3 Performance

, två elektriska motorer, 462 hästkrafter, 639 newtonmeter, fyrhjulsdrift, 0-100 km/h på 3,4 sekunder, toppfart på 261 km/h, 1 927 kilo i tjänstevikt.En effektmässigt ojämn kamp på förhand, som kanske jämnas ut i och med Model 3:s fyrhjulsdrift? Accelerationssiffrorna är däremot väldigt lika.Hur det går, både med stillastående och rullande start, ser du i filmen nedan.

Förresten… har du tänkt på att båda dessa är muskelbilar… Hellcat är en muskelbil, Model 3 är en Musk-elbil. Äsch, glöm det… dåligt skämt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!