Dragrace: Volvo Amazon Kombi mot Ferrari 458 Italia

Dragrace: Volvo Amazon mot Ferrari 458 Italia

Här är en raksträckeduell av det mer sällsynta slaget. På ena sidan har vi supersportbilen Ferrari 458 Italia, på andra har vi... Volvo Amazon Kombi!

Men så ju Amazonen inte vilken Amazon som helst, utan det är Mattias Vöcks bygge som på Vallåkraträffen 2006 utsågs till ”Sveriges häftigaste Volvo” och därmed fick representera Sverige på styling/tuning-mässan SEMA i Las Vegas senare samma år.

 Ferrarin har 570 hästkrafter plockade ur en 4,5-liters V8. Amazonen har omkring 600 hästkrafter som med hjälp av turbo och mycket annat hämtas ur Volvos sexcylindriga maskin som på 1990-talet satt i Volvo 960. Mäktigt! Men kan den verkligen rå på en av de snabbaste bilarna Ferrari någonsin byggt?

 458 Italia gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder. Vad motsvarande siffra är för skånske Mattias Vöcks Amazon Kombi vet vi inte, men att den är hypersnabb ser vi på filmen nedan.

 Rullande start... vilken tror du vinner?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!