110525-dsquared-mini Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

Dsquareds offroad-Mini

Småbilen Mini har blivit välgörande mini-suv genom designer-duon Dsquareds handpåläggning.

Samtidigt som bilspioner kan rapportera om Minis förestående coupé- och roadstermodeller, har designerduon  DSQUARED² tagit fram en modell för offroad-entusiaster. Till skillnad från sina fabriksbyggda syskon är detta exemplar det enda som kommer byggas. 

 Bilen är till stor del en Mini Cooper S, men har i Dsquared-utförandet fått höjd markfrigång, rally-lampor och galler istället för sidobakrutor. Gallret vid sidorutorna går igen inte bara på fram- och baklyktorna utan även i det uppsågade taket. Uppgifter om huruvida paraply ingår framkommer inte i pressmaterialet.  

 Bakom specialbygget står designerbröderna Dean och Dan Caten. De är ansvariga för den specialbyggda Minin som byggts för att auktioneras ut på Life Ball-galan i Wien, som är den elfte i ordningen. Tillställningen är en välgörenhetsgala till förmån för projekt som är avsedda att begränsa och bekämpa HIV och AIDS. Bland tidigare designers märks bland annat namn som Donatella Versace och Diesel.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!