Du kan grädda pizza i bilen när den står i solen

Nu för tiden vet de flesta förhoppningsvis att det kan bli olidligt varmt i en parkerad bil. Här lagar kock pizza i bilen för att påvisa farorna.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Farorna med att lämna barn och husdjur i parkerade bilar har vi vid ett flertal tillfällen skrivit om tidigare. Syftet är enkelt. Gör det inte! Det kan vara livsfarligt, även om det bara är under en kort tid.

I videon ovan får vi se Haim Cohen tillaga en pizza i en bil som står i solen på en parkering. Hur varmt det är i bilen upplyser de dock inte om, men med tanke på att det i Sverige kan bli cirka 85 grader i bilen och att videon är filmad i Israel där solen är starkare och temperaturerna högre kan vi gissa att det är en hel del varmare.

Pizzan gräddas endast en halvtimme i bilen och är helt bränd när Cohen kommer och plockar ut den, tänk då hur barn eller husdjur skulle må av att sitta i den hettan.

Nedan är en tabell framtagen av Svenska Kennelklubben som visar hur varmt det kan bli i bilar vid olika utomhustemperaturer.

Klockslag Temp ute (°C) Väderlek Temp i bilen (°C)
08.30 +14 Skugga +19
09.30 +18 Skugga +38
10.30 +20 Växlande +47
11.10 +20 Sol +57
12.00 +23 Sol +62
13.30 +22 Sol +85

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!