Foto: Glenn Lindberg

Dubbel bilfest på söndag

För bilentusiasterna är det fullt upp på söndag, speciellt om man har tid och ork att ta sig tvärs genom Sverige under dagen.

Nu när våren gränsar mot sommar drar entusiastbilssäsongen i gång på allvar och med det en mängd evenemang. På söndag arrangeras tillställningar av det större slaget på såväl Sveriges fram- som baksida, vilket som är vad är upp till dig att avgöra.

I Stockholm är det Prins Bertil Memorial och Gärdesloppet som går av stapeln med såväl paradkörning från Hagaparken till Djurgården som själva loppet i olika klasser, från förkrigsbilar till årsmodell 1987. Lådbilslopp och veteranflyg fyller på i schemat.

På den andra kusten är det Tjolöholm Classic Motor som gäller, en tillställning som drog i gång 1993 och brukar locka med över tusen utställda fordon.

I år kommer en del av området förvandlas till en klassisk racingdepå där besökarna sittandes kommer serveras allt från BMW 3,5 CSL (bilen på bilden ovan som vi körde på Ring Knutstorp för några somrar sedan) till en BAR-Honda F1-bil och få insikt i dess prestanda och teknik.

Om du inte kan hålla dig till söndag och ändå ogillar både sol och gammelbilar kan du under lördagen sitta hemma och följa Felix Rosenqvist när han tar sig an gatorna i Paris i Formel E. Efter sjätteplatsen senast i Monaco ligger han nu sjua i mästerskapet som nu är halvvägs in i säsongen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!