081121-ferrari-fxx-edo-c

Edo gör Ferrari FXX laglig för gatan

Superbilarnas superbil – Ferrari FXX – har aldrig varit ämnad att köras ens i närheten av någon allmän väg. Ändå har de tyska trimmarna Edo Competition fått tag i en bil och lyckats få den godkänd för allmän väg.

Tyskarna på Edo Competition har gjort sig kända för att ge sig på några av de dyraste, snabbaste och mest svåråtkomliga bilar som finns. Deras CV innehåller bland annat uppgraderingspaket för Porsche Carrera GT, Maserati MC12 Corsa och Ferrari Enzo. Nu har de gjort det igen. På något sätt har de lyckats få tag i en av de väldigt sällsynta, och dyra, Ferrari FXX. Hursomhelst har de ändå gjort det, bara för att sedan anpassa bilen så att den får köras på allmän väg.

Allt är visserligen bara på Edo Competitions egen utsago. De enda bevisen som finns är bilderna och videoklippet där de kör FXX på vanlig väg. Enligt Edo har de monterat en ny vindruta, installerat en handbroms samt all nödvändig belysning. De har dessutom skruvat på fjädringen och bytt avgassystem för att bilen ska klara utsläppskraven. Det låter aningen märkligt att det skulle räcka för att göra FXX laglig. Dessutom kan man fråga sig vad det ska vara bra för att göra en sådan här sak. Vad är det FXX kan göra på allmän väg som inte Enzo klarar precis lika bra.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!