Elon Musk innan Tesla

Teslas vd Elon Musk är kanske mest känd för just det. Men visste du att han redan på nittiotalet ägde en av världens mest eftertraktade bilar?

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

1995 hoppade den då 24-åriga Elon Musk av en utbildning vid Stanford efter två dagar för att starta företaget Zip2 med sin bror Kimbal. Ett företag som tillhandahöll publiceringsprogram för internetbaserat material för tidnings- och publiceringsbranschen.

Musk skrev kontrakt med både New York Times och Chicago Tribune och övertalade dem att överge planerna på en sammanslagning med företaget Citysearch. 1999 köpte Compaq Zip2 för en kontantsumma på 307 miljoner dollar och aktier för 34 miljoner dollar. Musk som ägde sju procent av bolaget tjänade då 22 miljoner dollar, cirka 206 miljoner kronor i dagens penningvärde.

Filmen ovan är strax efter försäljningen då Musk mottar leveransen av sin helt nya McLaren F1, då världens snabbaste bil och nu kanske en av världens mest eftertraktade.

Ett år senare gick bilen dock samma öde till mötes som Rowan Atkinsons bil

. Musk skulle visa vännen Peter Thiel vad bilen verkligen går för, en färd som slutade i en okontrollerbar sladd in i en vall som slungade bilen upp i luften och ned i vägbanan igen. En smäll som totalförstörde bland annat fjädring och samtliga glaspartier. Till råga på allt var bilen även oförsäkrad.Bilen kom dock att renoveras och Musk använde den som sin pendlarbil fram till försäljningen 2008. Musk kom senare att starta betaltjänsten PayPal tillsammans med passageraren Peter Thiel. 2002 såldes PayPal till Ebay. Musk, som efter affären var ofantligt förmögen, köpte 2004 det han i dag är mest känd för. Nämligen Tesla Motors.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!