Foto: Voi

Elsparkcyklar sänkta i svensk hamn

I helgens hittades inte mindre än 23 elsparkcyklar på hamnbotten i Helsingborg. Varför de låg där är inte känt.

Sedan elsparkcyklarnas intåg i många större svenska städer har en diskussion om cyklarnas ”nedskräpning” förts. Efter användning ställs elsparkcyklarna i princip var som helst. De står lutade mot träd, mot trappräcken och ibland ligger de ned på en gräsmatta. Men nu visar det sig att det finns ännu ett ställe, betydligt mer olämpligt, där elsparkcyklarna dumpas.

I helgen genomfördes den årliga städningen av hamnbassängen i Helsingborg. Dykarna som rensade delar av Norra hamnens botten var förmodligen beredda att hitta det mesta, men inte 23 elsparkcyklar. 22 av dem kom från elsparkcykeluthyrarföretaget Voi som var först ut med tjänsten i Sverige.

Att dumpa grejer i havet är olämpligt, att dumpa elsparkcyklar med tillhörande batterier är rejält huvudlöst. Varför de har hamnat på botten av hamnbassängen är okänt.

Nu är samtliga hittade elsparkcyklar transporterade till en av Helsingborgs kommuns återvinningsstationer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!