En BMW-kombi för finsmakaren

Trodde du att BMW med kombikaross kom först på 1980-talet? Fel, kolla in detta bygge från 1974 som nu är till salu. Gräv sedan i plånboken. Djupt.

Här är bilen som egentligen inte finns. BMW med kombikaross blev vanliga först under 1980-talet med andra generationen 3-serie (E30) även om deras namn för kombi ”Touring” debuterade 1971 på en halvkombi.

Bilen på bilderna här är en 3,0 Si från 1974 med kombikaross byggd av brittiska Langley Motors. Inspirationen var BMW:s egenhändigt byggda kombis som tjänstgjorde som servicebilar åt märkets rallystall. Bilar som aldrig kom ut på marknaden.

Totalt byggde Langley Motors tio eller tolv BMW-kombibilar, bara den på bilderna här har överlevt, även om den var nere för räkning även den och kom att renoveras, i princip bit för bit, under 14 års tid.

Nu säljs bilen av Classic Heroes i Uckfield. Prislappen lyder 79 995 pund vilket motsvarar cirka 897 000 kronor. Högt? Ja, men det ingår ju Blaupunkt-radio och Alpina-fälgar…

Har du inte de pengarna men är intresserad i ämnet kan du läsa här om hur ovan nämnda BMW E30 Touring blev till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!