En hyllning till popup-strålkastare

Det är något visst med popup-strålkastare, en läcker detalj vi sällan ser på nya bilar men som var ganska vanlig förr. En popup-strålkastarfrälst amerikan har satt ihop en hyllningsfilm som visar otroligt många snygga strålkastare.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

När en annan var ung gick man igång på bilar som kunde trolla fram strålkastarna ur huven eller i fronten. Popup-strålkastare var en teknisk läckerbit som ibland förstörde utseendet på bilen men som alltid fick publiken att titta storögt.

På dagens bilar är popup-strålkastare tyvärr något sällsynt (sannolikt för att de strulade mycket och förstörde aerodynamiken), men förr fanns det en hel del olika typer att välja mellan. Inte bara popup-typen, utan även varianter som fälldes ned, åt sidan och eller åt något helt annat håll fanns. De flesta av dessa får vi se i filmen ovan eftersom amerikanen som kallar sig DtRockstar1 har dille på just popup-strålkastare. Han har under många år filmat strålkastartypen och när han insåg vilket skatt han sitter på har han nu satt ihop en hyllning som får vilken popup-strålkastefanatiker som helst på fall.

I filmen får vi se allt från självklara popup-strålkastebilar som Lamborghini Countach och Ferrari F40 till betydligt mer udda bilar så som Vector och många andra. Titta och njut!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!