Europas snabbaste berg- och dalbana – en spansk Ferrari

Nu har "Ferrari Land" i Spanien slagit upp portarna. Det nya nöjesfältet huserar bland annat Europas snabbaste berg- och dalbana – 0-180 km/h på fem sekunder och 112 meter över havet.

Ferrari Land ligger en timmes bilresa söder om Barcelona och den 70 000 kvadratmeter stora nöjesparken för Ferrari-nördar ingår i Portaventura World. I Portaventura World finns sedan tidigare även en äventyrspark, en vattenpark och fem hotell, som lockar omkring fyra miljoner besökare varje år.

Ferrari Land efterliknar och bygger på konceptet från Ferrari World i Abu Dhabi, där världens snabbaste berg-och dalbana, med en toppfart på 239 km/tim, finns sedan 2010. Huvudattraktionen i den nya nöjesparken i Spanien är också en berg- och dalbana, men denna rår inte alls på den i Abu Dhabi. Men med sina 0-180 km/h på fem blanka sekunder tar "Red Force" ändå över titeln som "Europas snabbaste" från Ring Race vid tyska Nürburgring.

Högsta punkten är 112 meter över havet och där görs en 180-graders u-sväng, för att sedan bära lodrätt ner mot marken. "Den ska ge passagerarna en upplevelse av Formel 1, med större G-krafter än i en riktig F1-bil", säger Marc Gené som är en av testförarna som arbetat med temaparkens attraktioner. I nedan video får du hänga med på en åktur.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra på Ferrari Land, hur du tar dig dit och vad biljetterna kostar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!