Foto: 7News

Exploderande iPhone 7 satte eld på bil

Från Australien kommer rapporter om att en iPhone 7, som bara var en vecka gammal, exploderade i en bil som snabbt tog eld.

På senare tid har Samsung Galaxy Note 7 varit i skottgluggen då det upptäckts att de kan börja brinna. Telefontypen har därför förbjudits av flera flygbolag samtidigt som Samsung har återkallat produkten.

Men denna gång rör det sig inte om Samsungs flaggskeppsmodell utan om nya iPhone 7.

En kille i Australien, Mat Jones, var ute och surfade och hade därför lagt sin en vecka gamla mobiltelefon i bilen – i sätet med ett klädesplagg ovanpå (vanligt sätt att dölja telefonen på). När han kom tillbaka till bilen såg att bilen var fylld med rök och möttes av hetta.

Hans iPhone 7 var totalförstörd, så även bilen på insidan då både kläder, säten, tak och mittkonsol var rejält brända.

Mat Jones är säker på att det är hans nyinköpta telefon som är boven i dramat och att han säger att han inte har tappat telefonen eller laddat den med något annat än originalladdaren.

Apple har ännu inte velat kommentera händelsen mer än att de ska utreda den.

Litiumjonbatterier som finns i de flesta mobiltelefoner, bland annat i iPhone 7 men också i elbilar och laddhybrider, är känsliga för exempelvis överladdning, stötar och penetrering och höga temperaturer. Även nämnda Samsung Galaxy Note 7 har litiumjonbatterier, så även alla de ”hoverboards” som man läser i media brinner upp titt som tätt.

En film med bättre bilder på telefonen och den utbrända bilen kan du se här.

 

Foto: 7News

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!