Foto: Bonhams

Ferrari 275 GTB klubbades för skyhögt belopp

En mycket sällsynt Ferrari 275 GTB Competizione klubbades nyligen för mer än 76 miljoner kronor hos Bonhams.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En av tolv byggda. Med andra ord en mycket ovanlig bil. Förste ägare av denna Ferrari 275 GTB var Georges Filipinetti, ägare av racingstallet Scuderia Filipinetti, som bland annat tävlade med bilen i Le Mans 24-timmars 1967.

Sedan den pensionerats från racingvärlden hamnade den i en amerikansk samling där den tyvärr skadades i en brand 1985. Strax därefter skeppades den till Italien för att restaureras och fick bland annat helt ny aluminiumkaross och blå läderklädsel. 1997 köptes den av den japanska bilsamlaren Yoshikuni Okamoto som senare sålde den till senaste ägaren Ross Warburton på Pebble Beach 2006.

Klubbslaget på Bonhams auktion 15 januari stannade på 9,4 miljoner dollar, cirka 76 360 000 kronor. Vem som köpte bilen är i nuläget okänt.

Här i Stockholm rullar det en Ferrari 275 GTB som bland annat vunnit GT-klassen i 1000-kilometers på Monza 1966. Den brukar för övrigt stå fickparkerad längs innerstadsgatorna som vilken vanlig bil som helst.

Foto: Bonhams
Foto: Bonhams

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!