Ferrari bygger ännu en LaFerrari till stöd för jordbävningsoffren

LaFerrari skulle endast byggas i 499 exemplar, men det blir en 500:e bil. Det sista exemplaret ska auktioneras ut för att bringa in pengar till offren för den stora jordbävning som drabbade centrala Italien i förra veckan.

Ferraris flaggskepp LaFerrari, hybriden med 963 hästkrafter, var ämnad att tillverkas i 499 exemplar – inga fler. Men det blir ännu en bil, ett 500:e exemplar. Det har Ferraris vd och styrelseordförande Sergio Marchionne meddelat.

Anledningen till att den italienska sportbilstillverkaren lägger till ytterligare ett exemplar i produktionen är den jordbävning som drabbade italienska regionen Umbrien i förra veckan där 292 personer miste livet.

LaFerrari nummer 500 ska auktioneras ut och pengarna den inbringar ska gå till offren för katastrofen.

Det är inte första gången som Ferrari bygger ännu ett exemplar av en modell i begränsad upplaga. Ferrari Enzo skulle bara byggas i 399 exemplar, men det byggdes en 400:e bil som skänktes till påven. Påven i sin tur sålde bilen på auktion för att använda pengarna till välgörande ändamål. Påvens Enzo såldes så sent som i fjol för motsvarande 52 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!