071204-marangoni-super500

Fetaste Fiat 500 hittills

Italienska däcktillverkaren Marangoni har tillsammans med Florens-baserade trimfirman TRC Italia tagit fram TRC Marangoni Super 500. Som grund till bilen står en Fiat 500 Sport.

Bilen du ser på bilderna är en av världens första riktigt hårt stylade och tunade Fiat 500. Bakom den står däcktillverkaren Marangoni och trimfirman TRC Italia, både från Italien. Bilen, som kallas TRC Marangoni Super 500, visas just nu upp på Essen Motor Show i Tyskland. Där går den även under namnet 5-0-0.

TRC Marangoni Super 500 är lackad i ljusrött. Dock inte huven då den är målad med ett däckmönster över hela ytan. I grund och botten är bilen en Fiat 500 Sport med 1,4-litersmotor. TRC Italia har sett över maskineriet så att den levererar några hästar extra, hur många är dock oklart. Avgassystem i rostfritt med bättre flöde ger också lite högre effekt samtidigt som ljudet blir vassare. Andra förbättringar är coilover-dämpare från KW, tiokolvsok (!!!!!!) och bromsskivor med en diameter på 320 millimeter. En sänkningssats med tillhörande aerodynamik-kit har monterats ovanpå detta. Baktill sticker det ut ett fett slutrör – centralt placerat så klart.

Kromfälgarna mäter 17 tum och är skodda med Marangoni-däck (vad annars?) med namnet Zeta Linea. 205/40 R17 är storleken på dessa. Dessa däck finns även i 16-tumsvariant och är standardmonterade på vanliga Fiat 500 Sport.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!