110521-fiat uno audi a3

Fiat Uno Turbo vill vara Audi A3

Häromdagen visade vi er en holländsk Audi-fantasts Seat Alhambra som byggts om till en Audi. Vad vi då inte visste var att det även i Polen finns en Audi-fantast som byggt om sin bil. Dock med mindre lyckat resultat. Hans Audi A3 är egentligen en Fiat Uno Turbo.

Att bygga om bilar är knappast något nytt. Men att vilja bygga om sina bilar till Audi-bilar verkar vara senaste flugan. I förrgår kunde du här se en läckert blå Seat Alhambra med Audi-grill, Audi-bakljus och Audi RS-backspeglar i silver. Resultatet var inte alls dumt.

Vad som i stället är dumt är bilen du kan se här nedan. Det är exteriört omöjligt att se vad det är för originalbil. Men tittar vi på interiören ser vi att det är en Fiat Uno Turbo, italienarnas svar på Peugeot 205 GTI under 1980-talet. Den polske ägaren ville dock ha något exklusivare, så han (eller hon) smackade helt enkelt på fronten från en Audi A3 – favoritbilen förmodligen.

Men det tog inte stopp där. Ägaren var väl inte helt förtjust i den italienska originalbilens kantiga kaross. Så det fanns bara en utväg – att smälla dit ett brett bodykit med utsökt dålig passform. Bakljusen är hämtade från en Fiat Coupé och är placerade horisontellt i stället för snett under varandra som på Fiat Coupé.

Resultatet är helt enkelt häpnadsväckande. Än mer häpnadsväckande är att bilen nu är till salu hos en bilhandlade i Polen. Prislapp: 18 000 kronor. Det är 3 000 till 6 000 kronor mer än av en original Fiat Uno Turbo kostar på blocket.se. Smakar det så kostar det, brukar det ju heta. Hmmm...

Överkurs: Fiat Uno Turbo lanserades 1985 och hade en 1,3-liters turbosnurra med 105 hästkrafter. Tack vare sin låga vikt, drygt 800 kilo, var prestandan med dåtidens ögon sett goda. Toppfarten var exempelvis 210 km/h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!