FILM: Polis med mindervärdeskomplex

Det ni nu snart ska få se är kanske inte ett helt vanligt beteende hos en polis i bil, men ibland kan även poliser balla ur totalt. Rena dagisfasonerna!

Det vi ser i filmen nedan utspelar sig i North Charleston i South Carolina, USA. Killen som filmar från sin suv lägger sig i ytterfil för att köra om en Volvo XC90. Framför sig har en polisbil från hundenheten i Onslow County, alltså från grannstaten North Carolina.

 Polisen ligger alltså i omkörningsfil men kör inte i mer än 80 km/h trots att det råder 97 km/h på vägavsnittet. Polisen blockerar helt enkelt bakomvarande trafik.

 Efter många om och men tröttnar Chad Walton, han som filmar från sin suv, och kör om Volvon på höger sida och går därefter tillbaka ut i ytterfilen för att fortsätta sin färd i högre, laglig hastighet.

 Då kommer helt plötsligt en bil på höger sida och kör om – polisbilen som nyss körde sakta!

 Polisbilen kör in framför Chad Walton och hans suv, står på bromsen och de två bilarna kör ihop lite nätt. Sedan drar polisbilen iväg, sticker från platsen.

 Chad Walton blev chockad över beteendet hos polisen från North Carolina och ringde 911 (motsvarande vårt larmnummer 112).

 Polisen i de båda grannstaterna har valt att inte kommentera händelsen. Chad Walton lade i stället ut sin film på YouTube i går för att folk ska få se att vägraseri (road rage) även kan innefatta poliser.

 Man skulle kunna misstänka att polisen körde långsamt på grund av ett jobbrelaterat ärende. Men det kan nog uteslutas eftersom han tog sig tid att köra om Chad Walton på höger sida, tvärbromsa framför honom och sedan dra iväg som om ingenting hade hänt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!