Världens snabbaste soffa

FILM: Världens snabbaste soffa

Ända sedan den första soffan byggdes tycks det ha legat i människans intresse att aldrig behöva lämna den. Nu har ett gäng australiensare kommit på hur man kan sitta kvar i sin soffa men ändå slå världsrekord.

Den som har följt TV6:s Erik och Mackan i deras serie om saker man måste göra innan man dör har säkert lagt märke till deras fantastiska motordrivna soffa. Kanske har även australiensarna på Evolution Motorsport lagt märke till Erik och Mackans soffa för de har nämligen byggt en egen variant som får svenskarnas att framstå som kraftigt undermotoriserad.

 Evolution Motorsport har byggt ihop en tvåsitsig soffa men ett aerodynamiskt optimerat soffbord och en motorcykelmotor – Suzuki GSX 1400. På soffbordet finns förstås fruktskål och kaffekopp. Enligt projektets ledare Paul McKinnon var utmaningen inte bara att få soffan att gå snabbt utan även att få en fyrkantig möbel att vara någorlunda aerodynamisk i höga farter.

 Fort går den. På Camden Airport sydväst om Sydney lyckades soffan slå det tidigare världsrekordet för världens snabbaste möbel som innehades av Marek Turowski från Storbritannien som pressade upp sin soffa i 148 km/h för fyra år sedan. Det nya rekordet för världens snabbaste motordrivna möbel lyder 163,12 km/h. 

 Du har förresten möjlighet att köpa den Erik och Mackans motorsoffa på blocket.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr