Foto: Andreas Libell

Föräldrar går kurs i bilförlossning - första barnet fött

Kanske är det dags att införa ett nytt moment i våra biltester? Nu har nämligen kurser dragit igång i bilfödsel, efter att förlossningsavdelningen på Sollefteå sjukhus stängts – och i torsdags föddes det första barnet i en bil.

För ett tag sedan stängde förlossningsavdelningen på Sollefteå sjukhus, och blivande föräldrar hänvisas nu istället till BB i Örnsköldsvik eller Sundsvall. I vissa fall rör det sig om resor på mer än 20 mil. Strax därefter startade därför studieförbundet ABF en kurs i att föda i bil. Kursen, som ges till blivande föräldrar, innehåller bland annat praktiska tips om hur man förlöser ett barn i framsätet på en bil.

Nu har det första barnet fötts sedan stängningen på Sollefteå sjukhus, rapporterar SVT Nyheter. Med två mil kvar till BB i Örnsköldsvik såg barnet under torsdagsmorgonen kupébelysningen i bilen för första gången. Några minuter senare kom ambulansen till platsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!