Förarlös GT-R styrs med joystick

Pojkrumsdrömmen blir verklighet med Nissan GT-R /C som styrs med handkontrollen till ett tv-spel – från en helikopter.

Nissan GT-R är en favorit i tv-spelsammanhang och nu presenterar Nissan modellen GT-R /C. Som namnet antyder är den bilen fjärrstyrd - och det med en Playstation-handkontroll.

Det hela sammanfaller med premiären av Gran Turismo Sport

, den senaste upplagan tv-spelsserien som såg dagens ljus 1997. Nissan och Sony/Playstation har haft ett långt samarbete som bland annat mynnat ut i GT Acadamy som fostrar tv-spelare till riktiga racerförare.På filmen ses GT-R /C ta sig an den klassiska racerbanan Silverstone, manövrerad av NISMO-föraren Jann Mardenborough via en handkontroll när han sitter i en helikopter.GT-R /C är förutom fjärrstyrningen helt original med en V6-motor på 542 hästar under huven. Bilen är från 2011, samma år som Jann Mardenborough segrade i GT Acadamy.Bästa varvtiden för GT-R /C blev 1,17,47 och bilen hade då en medelhastighet på 122 km/h och en topphastighet på 211 km/h.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!