Ford hyllar andra världskrigets flygare

Ford ställer upp i Goodwood Festival of Speed med en speciallackerad Ford Mustang GT som hyllar amerikanerna som flög för det brittiska flygvapnet under andra världskriget.

För nästan 80 år sedan flög de över Goodwood där Festival of Speed hålls nu i juli. Nu uppmärksammas amerikanerna som flög för det brittiska flygvapnet under andra världskriget. Ford har valt att ställa upp i backtävlingen med en speciallackad Ford Mustang GT som hyllar de så kallade Eagle Squadrons.

Bilen kommer att köras av driftaren Vaughn Gittin Jr varpå den åter ska skeppas över till USA för att auktioneras ut under flygeventet EAA AirVenture i Oshkosh för välgörande ändamål.

Den med högst bud på 700 hästar starka Eagle Squadron Mustang GT får ta emot bilen av Vaughn Gittin Jr och Fords designteam under Woodward Dream Cruise i Detroit den 18 augusti.

Du har väl inte missat vår provkörning av Mustang

 i sin senaste skepnad?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!