Fulparkera inte på handikapplats i Brasilien

Vissa bilförare respekterar inte handikapplatser, utan ser de som sina egna personliga parkeringar, trots avsaknad av tillstånd. Det ska man inte göra, särskilt inte om man bor i Brasilien. Då kan man få, som denne man, sin bil täckt med post-it-lappar.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi vet inte exakt bakgrunden till denna film, som spridits på Internet de senaste dagarna, men klart står att en person i den brasilianska staden Maringá hade parkerat på en plats avsedd för handikappade. Detta uppskattades inte av omgivningen, och vi gissar att det är någon form av lokal aktivistgrupp som ligger bakom det lite oortodoxa sättet att föra fram budskapet. 

Med hjälp av en stor mängd blå och vita post-it-lappar har nämligen mannens bil täckts med symbolen som förtydligar vilken parkeringsplats han tagit. Vi kan se i det korta videoklippet hur han uppenbart irriterad försöker rensa de mest vitala delarna av sitt fordon från påklistrade post-it. Men kanske ska han ändå vara glad, det kunde ju ha gått ännu värre – han kunde ju ha fått en bot av en riktig ”lapplisa”, eller (om reglerna var hårda) blivit av med ”lappen”?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!