Fungerande replika av Star Wars-svävare

Om du var en av de som tyckte om Star Wars-filmerna när de kom ut så är du säkert medveten om vad en Speeder Bike är. De svävande motorcyklarna åkte genom skogarna på Endor och verkade otroligt roliga att köra. Några killar från USA har skapat en fungerande version av fordonet, dock rullar denna på två hjul.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Från vad vi kan se i videon verkar denna replika inte vara riktigt lika snabb som de man ser i filmen, men det är ändå otroligt coolt. 

Det är inget hafsbygge heller - motorcykeln har flera funktioner som gör den att den liknar den i filmen så mycket som möjligt. En knapp framför föraren höjer och sänker motorcykeln för att ge illusionen av att man svävar, fotstöden kommer ut på samma gång, och man har till och med installerat ett ljudsystem som gör att den låter likadant som motorcyklarna i filmen. 

Vi väntar bara på att motorcykeln sätts i serieproduktion. Snälla?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!