100817-g-power-hurricane

G-Power M5 Hurricane RR – världens snabbaste sedan

Tyska G-Power har byggt världens snabbaste sedan – igen. Deras nya BMW M5-baserade Hurricane RR har noterats för en hastighet på 372 km/h.

 De tyska BMW-trimmarna G-Power är inte riktigt som alla andra, de är nämligen snabbare än alla andra. Tidigare i år satte de nytt hastighetsrekord för en sedan med sin M5 Hurricane RS som noterades för en topphastighet på 367,4 km/h. Men nu har G-Power byggt något ännu värre och ännu snabbare. Deras nya modell M5 Hurricane RR lyckades för några veckor sedan komma upp i 372,1 km/h och är därmed världens snabbaste sedan.

Utgångspunkten för den senaste Hurricane-modellen är som vanlig BMW M5 av E60-generationen. Den kompetenta V10-motorn finns kvar men G-Power har monterat större turboaggregat och bytt bland annat vevstakarna mot nya och tåligare delar. En omfattande ommappning av ECU-enheten bidrar också till att höja effekten till 800 hästkrafter mellan 7 000 och 8 000 r/min och 800 newtonmeter som finns tillgängligt från 5 000 r/min. Det här gör inte bara underverk för topphastigheten. 0-100 km/h går på 4,35 sekunder, 0-200 km/h går på 9,5 sekunder och för att ta sig från 0 till 300 km/h behöver den stora sedanmodellen bara 25,8 sekunder. G-Power har som synes låtit karossen vara relativt orörd. Frontspoilern har ritats om en aning för att förbättra flödet av kylluft till motorn och på bakluckan finns en lite större vinge än på vanliga M5.

Det bästa är kanske ändå att vem som helst kan köpa världens snabbaste sedanmodell. M5 Hurricane RR kan beställas komplett för 251 100 euro, motsvarande 2,4 miljoner kronor. Den som redan har en M5 i sedanutförande, eller en M5 Touring för den delen, kan lämna in sin bil till G-Power som gör den lika snabb som världsrekordhållaren.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!