110523-g-power-bmw-m3

G-Power ordnar mer effekt till BMW M3 GTS

Tyska G-Power lyckades få tag i 3 av endast 150 byggda BMW M3 GTS. Men de tyckte att den var för svag. Efter montering av kompressor blev effekten bättre – 635 hästkrafter.

Vissa skulle säga att GTS-versionen av BMW M3 är den ultimata BMW:n. Med 100 kilo lägre vikt, justerbara vingar fram och bak, modifierad fjädring, kraftigare och 30 extra hästkrafter är det svårt att säga emot. De tyska BMW-experterna G-Power, som har blivit kända för att sätta världsrekord med trimmade M5:or, tyckte dock inte att M3 GTS räckte till. När de gjorde en jämförelse med Porsche 911 GT3 RS som har lika många hästkrafter men endast behöver släpa på 1 370 kilo tyckte de att M3 GTS med sina 1 530 kilo närmast framstod som överviktig.

Några M3 GTS-kunder håller tydligen med. Kort efter att de första exemplaren av serien om 150 bilar släpptes hade 3 bilar letat sig till G-Powers verkstad för modifiering. Där har de alla genomgått G-Powers behandling som först och främst utgörs av en ASA-kompressor som höjer effekten i den 4,4 liter stora V8-motorn från 450 till 635 hästkrafter och 630 newtonmeter. Kompressorladdning är något av G-Powers specialitet och samma kompressor som finns i M3:an sitter även i Alpina B5S, B6S, B7S och B6 GT3. För att få lite extra blås i drivlinan har G-Power monterat avgassystem helt i titan som är skräddarsytt för att fungera tillsammans med kompressorn. G-Powerbehandlingen putsar två tiondelar på accelerationen, M3 GTS tar sig nu från 0 till 100 km/h på 4,2 sekunder och når som mest 323 km/h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!