Hennessey Jeep Grand Cherokee SRT HPE650 Supercharged

Galet snabb Jeep Grand Cherokee SRT

Jeep Grand Cherokee SRT är riktigt snabb redan som standard, men det nöjer sig inte Hennessey Performance med. Lite extra effekt och de har kapat 0-100-tiden med ungefär en sekund!

Grand Cherokee SRT är Jeeps starkaste modell någonsin. 476 hästkrafter och 630 newtonmeter plockade ur en Hemi-V8 på 6,4 liter som sätter fart på alla fyra hjul kan inte betyda annat än att den är ruskigt snabb. Åtminstone rakt fram. Man ska komma ihåg att det är en högbyggd suv, om än duktigt sänkt, på drygt 2,5 ton vi snackar om. 0-100 km/h avverkas på snabba 5,0 sekunder.

 Men, tycker man att den siffran inte är mycket skryta med kan man som ägare av en Grand Cherokee SRT alltid lämna in bilen till Texas-företaget Hennessey Performance som är mest kända för sin rekordsnabba Venom GT. De bjuder på tre olika uppgraderingspaket, alla där kompressormatning är med i bilden. HPE500 har 500 hästkrafter, HPE650 har 650 hästkrafter och HPE800 har 800 hästkrafter!

Nu ska vi kika på mellanalternativet eftersom John Hennessey i filmen nedan tar med oss på en tur till strippen. Där klockas bilen för 3,9 sekunder vid acceleration 0-96 km/h (0-60 mph) och 12,6 sekunder för kvartsmilen med sluthastigheten 176 km/h. 0-100 km/h skulle vi tippa avverkas på 4,0 sekunder.

 Blir du sugen på att göra om din Grand Cherokee SRT till en Hennessey-trimmad Grand Cherokee SRT HPE650 Supercharged efter att ha sett filmen så kan prislappen vara av intresse. Omkring 20000 dollar tippas den ligga på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!