090821-gemballa-mistrale

Gemballa tolkar Panamera

Tyska Porsche-trimmarna Gemballa har ett flertal hårresande bilar på sitt samvete. Nu är de kanske på väg att skapa en till. Som en av de allra första stylingfirmorna ger sig Gemballa på Porsche Panamera. Här är de första bilderna på Gemballa Mistrale.

 En helt ny Porsche-modell måste vara jackpot för en Porsche-dedikerad firma som Gemballa. Helt plötsligt kan deras försäljning öka kraftigt. Därför är det inte konstigt att det är just Gemballa som är allra först ut med att visa sitt stylingpaket till den stora Porschen. Nu har de släppt de första bilderna och även om de fortfarande håller på de tekniska detaljerna ser det lovande ut.

Panamera har fått ett blandat mottagande, vissa tycker om Porsches former i större format medan andra finner dem mindre passande. Kanske kan Gemballas Panamera-verson, Mistrale kallad, falla den senare kategorin bättre i smaken. Som vi kan se på bilderna har Gemballa gått förhållandevis försiktigt fram med Panamera, historien har visat att det inte är alltid Gemballa gör så (se länkar nedan). Ändå ger Mistrale ett nytt, lättare intryck än Panamera. Den helt nya frontspoilern ger Mistrale ett glatt ansiktsuttryck medan baken har fått en klar raceprägel med stor diffusor och fyra avgaspipor. En rolig detalj är den Porsche-typiska reflexrampen mellan baklyktorna som ger baken ett helt nytt utseende, även om den ser aningen påklistrad ut. 22 tum stora svartlackerade fälgar gör också sitt till för att förändra utseendet.

Gemballa har ännu inte släppt några tekniska uppgifter om Mistrale. Gemballa har sedan tidigare stor erfarenhet av att trimma Porsches V8-motor och en effektsiffra i trakterna kring 600 hästkrafter är förmodligen ingen vild gissning.

TV-TV

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!