Foto: OpenClipArt-Vectors / Pixaline /

God jul till er från oss!

I kalendern står det 24 december och vi på Teknikens Värld vill önska er alla en riktigt god jul.

Vi fortsätter traditionen med att låta tomten få testa på olika bilar varje julafton. I fjol hakade han på elbilståget genom att välja nya Tesla Roadster. Tidigare år har han kört bland annat Chevrolet Bel Air, Saab 93 och Volkswagen Typ 1.

Julafton 2019 har han tagit beslutet att hoppa av elektrifieringen, han är ju något av en traditionell person. I stället har han blickat bakåt och valt en gammal pärla i sportbilsgenren – en bil som kom till genom ett samarbete mellan Europa och USA, en skapelse mellan brittiska AC Cars och amerikanska Shelby American.

Tomten har plockat fram den på tävlingsbanorna så framgångsrika 427-modellen med en V8 på 427 kubiktum vilket är detsamma som 7,0 liter. Banversionen hade nästan 500 hästkrafter och gjorde i princip 300 km/h, fantastiska siffror på 1960-talet. Tomten har med andra inga problem att hinna med julklappsutdelningen i år.

God jul!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!