Golfboll till bil – världsrekordet på film

Tidigare i juni berättade vi om hur forne Formel 1-föraren David Coulthard tillsammans med golfproffset Jake Shepard och en Mercedes SLS AMG Roadster slog det udda världrekordet i att fånga golfboll med bil. Här är filmen från rekordet!

Ett av de mer märkliga världsrekord som rapporterats om på senare tid är det som Mercedes brittiska division satte tidigare i juni tillsammans med före detta Formel 1-föraren David Coulthard och golfproffset Jake Shephard. Det handlade om att slå en golfboll och fånga den i en bil.

Det nya rekordet, ifall det nu fanns något officiellt sedan tidigare, lyder 278 km/h som utgångshastighet för golfbollen. Bilen, en Mercedes SLS AMG Roadster, åkte i 193 km/h och fångade upp bollen 275 meter längre bort. Rekordet sattes på Dunsfold Aerodrome, som också är banan som medverkar i TV-programmet Top Gear, och nu finns det hela dokumenterat på film som ser du nedan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!