Greenpeace-aktivister stormade fartyg för att stoppa dieselbilar från Volkswagen

Inte nog med att de bordade ett fartyg för att stoppa den tyska biltillverkarens dieselbilar från att importeras till Storbritannien, de lade dessutom beslag på tusentals bilnycklar i hamnen.

I torsdags bordade Greenpeace-aktivister fartyget Elbe Highway när det befann sig i mynningen till floden Themsen. Anledningen var att fartyget var fullastat med Volkswagen-bilar på väg från Tyskland till Storbritannien. Aktivisterna ville helt enkelt stoppa bilarna från att komma in i landet och passade samtidigt på att basunera ut, med riktning mot Volkswagen, att de ”ska ta sina giftiga bilar tillbaka till Tyskland”.

Ett stort antal Greenpeace-aktivister bröt sig dessutom in i hamnen Sheerness Port i Kent, dit fartyget var på väg, och stal tusentals bilnycklar tillhörande Volkswagen.

Aktivisterna ogillar den brittiska regeringens förslag om att stoppa dieselbilsförsäljningen år 2040, de vill ha ett stopp redan nu. Otur för aktivisterna att över hälften av de omkring 1 200 bilarna ombord på fartyget var bilar som de gillar. Mindre än hälften var nämligen dieselbilar, resten var bensinbilar och laddhybrider.

Fartyget hade under fredagen fortfarande inte kunnat ta sig i hamn på grund av aktivisterna.

Aktivisterna bröt sig in i hamnen...
... och stal tusentals bilnycklar tillhörande Volkswagen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!