Hackergruppen Anonymous hotar BBC efter avstängningen av Jeremy Clarkson

BBC:s avstängning av Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson har rört upp känslorna hos väldigt många. Nu har till och med nätaktivisterna i Anonymous gett sig in i leken.

Jeremy Clarkson saknade mat och gav sig därför handgripligen på en i produktionsteamet. Det var droppen som fick Clarkson-bägaren hos BBC att rinna över. De stängde omedelbart av honom från hans tjänst och söndagens Top Gear-avsnitt ställdes in. Resterande del av Top Gear-säsongen ställdes därefter också in.

Det har fått många människor runt om i världen att se rött. Redan efter ett par dagar hade en namninsamling online lockat till flera hundratusen underskrifter. Kravet är att återinställa Jeremy Clarkson i tjänst.

Nu ger sig till och med det löst sammansatta kollektivet av nätaktivister, Anonymous, in i leken. De kräver, via ett Twitter-konto som ofta sammankopplas med just Anonymous, att Jeremy Clarkson genast ska få tillbaka tjänsten som Top Gear-programledare. Om inte BBC lyssnar på deras uppmaning hotar de med att DDoS-attackera BBC:s webbplats.

BBC har inte uttalat sig om hotet från hackergruppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!