060504_hamann_m5

Hamann hottar M5

Den redan hästkraftstinna BMW M5 ger sig nu tuningföretaget Hamann på. I den värsta av versionerna plockar man ut 567 hästkrafter och 574 newtonmeter. Genom att ta bort toppfartsskyddet höjs toppfarten till hela 320km/h.

Det tyska företaget Hamann sysslar som bekant med tuning av bland annat BMW: s bilar. Därför blir man inte förvånad när de tar sig an BMW:s M5. 

Tre olika paket erbjuds kunderna. Steg ett innebär att man tar bort toppfartsbegränsningen vilket resulterar i minst 300km/h. Nöjer man sig inte med detta görs en omprogrammering av motorelektroniken, vilket ger 30 extra hästkrafter och 15 Nm. 

I värstingmodellen, HM/M +60, byter dessutom Hamann ut avgassystemet inklusive katalysator och stoppar in ett nytt luftfilter. Som namnet antyder ger detta 60 hästkrafter och dessutom 54 Nm och en toppfart på 320 km/h. Till denna anrättning krävs givetvis bättre bromsar. Uppgradering till 380 mm skivor fram med åtta-kolvsok erbjuds till den som så önskar. 

För den som vill gå ännu längre in i stylingdjungeln finns bland annat ny front- och bakspoiler, en så kallad ”diffusor” bak och nya backspeglar i kolfiber. För den riktigt djärve finns även ett ”wide body kit” som man kallar Edition Race. Utseendet på detta kan diskuteras. Men smaken är ju som baken, som bekant. Självklart erbjuder man större och fetare fälgar i olika dimensioner. 

Inte helt otippat rekommenderar man den värsta uppsättningen. 21 tum i kryssekerdesign skodda med däck i superlåga 255/30 fram och 295/25 bak. Som grädde på moset finns en fjädringskit som sänker bilen 30 mm fram och 25 mm bak. Tyvärr finns ingen återförsäljare i Sverige. Så för dig som vill uppgradera din BMW får kontakt tas med Hamann i Tyskland.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!