060817_hamann_rangerover

Hamann tuffar till Range Rover Sport

Tyska styling och trimningsfirman Hamann är i gång igen. Denna gång har de, enligt min åsikt, lyckats riktigt bra. Vi pratar om en Range Rover Sport som blivit mer motorvägsvänlig.

Pressmeddelandet från Hamann inleds med följande rader:

”Ingenting är tabu för Hamann. Alla ni som tycker att en off-road bil inte bör göras om och inte heller bör vara en bil man omkring i för skojs skull kan sluta läsa här.”

Det är en ganska häftig inledning men det är också en ganska häftig bil de gjort om. Man skulle kunna säga att Range Rover Sport fått en rejäl makeover. Den har lämnat det brittiska traditionella utseendet (som i och för sig är väldigt snyggt på sitt sätt) och gör nu mer skäl för namnet Sport. Tweedjackan hänger i garderoben och skinnjackan åkte på.

Först och främst tar vi motorn.

4,4-liters V8:n får höjd effekt från 323 hästar till hela 475! Vridmomentet på 450 Nm får sig också en knuff i rätt riktning och landar på 610 Nm.

Även dieselmotorn, en V6 på 2,7 liter trimmas upp till 225 hästar och 510 Nm.

Ett kjolpaket som, enligt Hamann, ska göra bilen mer aerodynamisk sätts på. Det är dock ganska diskret. Vad som inte är så diskret är fälgarna. Nya, svarta fälgar i storlekarna 20-23 tum gör att bilen ser otroligt sportig ut. Dessutom sätts nya stötdämpare och markfrigången minskas med fyra cm. I det läget har bilen förlorat sitt syfte som off-road-bil men det verkar som att det är just det Hamann vill ta bort.

En Range Rover Sport från Hamann väcker olika känslor hos människor. Själv gillar jag den men man får också ta det för vad det är.

Pris och fler bilder finns på www.hamann-motorsport.de

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!