090123-hamann-tycoon

Hamann Tycoon – illa har blivit värre

En av de mer omstridda bilarna på senare tid är BMW X6. Såväl själva konstruktionen som designen får det att vända sig i magen på vissa. De som tycker att X6 ser grotesk ut bör vända bort blicken, tyska Hamann presenterar härmed sin tolkning av den sportiga suven.

 Tyskarna på Hamann skäms inte för sig. När de stylar en bil gör de det på riktigt. Företagsfilosofin verkar vara att alltid ta i så mycket de orkar. De senaste Hamann-verken vi minns är Fiat 500 Sportivo, Bentley Continental och Ferrari 599. Den ena mer iögonfallande än den andra. Men nu verkar det ha slagit slint rejält hos Hamanns designers, eller så har de träffat helt rätt. Skönhet ligger som sagt hos betraktaren.

Om det yttre på Hamann Tycoon finns egentligen inte mycket att säga. Bilderna säger det mesta. Mängder med luftintag i fronten, gigantiska skärmbreddare, 23-tumsfälgar och inte mindre än två bakre spoilers ger Tycoon ett unikt utseende. Interiören präglas av kolfiberinlägg i mängder blandat med aluminiumdetaljer.

Hamann har även gett sig på det som finns under huven. Den dubbelturbomatade raka sexan i xDrive35i har fått sin effekt höjd till 360 hästkrafter och 540 Nm. Hamann erbjuder även liknande uppgraderingar för dieselmotorerna.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!