Här är Abarths rallyroadster i action!

I Genève i mars i år presenterade Abarth rallyversionen av Fiat 124 Spider; Abarth 124 Rally. Nu har en video publicerats där vi får se bilen i action.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

När bilen visades i Genève tappade många andan. Den är nämligen något så ovanligt som en tvåsitsig roadster som rallybil, och lyfte upp sköna minnen från tiden då Lancia Stratos dominerade rallyvärlden. 

I videon ovan får vi se bilen i action på en asfaltssträcka. Och motorljudet är helt underbart, något man kan förvänta sig från en bil som väger cirka ett ton och har en 1,8-liters motor med 300 hästkrafter.

Tyvärr kommer vi inte få se Abarth 124 Rally i storklassen WRC, utan den kommer att tävla i R-GT-klassen, som är till för att sport- och superbilar ska kunna tävla i rally. Klassen är mycket mindre känd och i bra mycket mindre skala än WRC, men vi kan tänka oss att den kommer att bli ett hett ämne för racingspelsutvecklare. Har vi därför tur kanske vi kan få köra 124 Rally i framtiden, om än i virtuell upplaga. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!