Här är prylarna som är onödiga i bilen

Det finns mycket smarta finesser som dagligen används i bilarna, men det finns också mycket onödigt skit. Här listar vi prylarna som bilarna skulle klara sig bättre utan.

Här listar vi tio totalt onödiga prylar som finns i moderna bilar. Häng med!

10. Lång antenn

Hajfensantenner är en sak, men när antennerna (som förvisso inte sitter i bilen men borde göra det) är ett par decimeter höga eller mer är de bara jobbiga, speciellt om man ska in i automatbiltvätt. Hört talas om antennslingor i rutan?

9. Väderstreck i backspegeln

Ärligt talat... hur ofta använder man den funktionen?

8. Fejkat motorljud inuti en elbil

Bildredaktör Klemensberger trodde han satt i ett flygplan, men det var bara det fejkade motorljudet i elbilen Renault Zoe. Har man en elbil vill man väl färdas tyst? Fejkljud på utsidan av en elbil är däremot praktiskt.

7. Inbyggd parfym

En bil ska väl aldrig bli så snuskig invändigt att det behövs parfymampuller som tar död på odörerna? Frisk luft är bästa parfymen!

6. Askkopp

Visst hade vi askkoppen med på vår lista varför bilarna var bättre förr. Men samtidigt, hur många röker i bilen i dag? Inte speciellt många, så askkopparna är onödiga.

5. Stjärntak

Rolls-Royce har det, lilla Opel Adam har det. Varför då? Finns det någon anledning? Skapa hellre en astronom-edition av bilen.

4. Fingertrycksavläsare

Jo, vissa bilar har haft fingeravtrycksläsare för att kunna starta motorn, bland annat Audi. Känns krångligt. Vi vet ju alla hur det kan strula på mobiltelefoner och datorer.

3. Motoriserad lucka till förvaringsfack

Cadillac har det på luckan till mittkonsolens förvaringsfack. Snacka om höjden av lathet. Att öppna lucka (så här i jultid) kan ju knappast ses som en fysiskt jobbig aktivitet.

2. Valpenis

Alltså penis från en val som simmar i vattnet. Snacka om onödigt och sinnessjukt, men det är just vad lettiska stylingfirman Dartz erbjuder sina kunder som materialval interiört. Som om inte kohud och ebenholts är tillräckligt fint!?

1. Blinkersspak

Alla bilar har en, ändå använder ingen den. Därmed är blinkersspaken den mest onödiga prylen i bilen enligt den här listan.

Vad anser du vara en onödig pryl i bilen? Berätta med en kommentar nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!