Foto: Skärmavbild

Här är världens snabbaste säng

Är du seg efter all ledighet? Då kanske du behöver en säng som denna före att vakna till. Nytt hastighetsrekord för sängar!

Att hitta en knepig gren är det lättaste sättet att kunna titulera sig som världsrekordhållare. Vad sägs om världens snabbaste säng? Faktum är dock att när tävlingsföraren Tom Onslow-Cole på uppdrag av bokningssajten Hotels.com nyligen klockades för 135 km/h på Emirates Motorplex så slog de ett tidigare rekord på 111 km/h från 2008.

Titelhållarna av ”snabbaste mobila säng” utgörs av en säng i form av en modifierad Ford Mustang GT och föraren Tom Onslow-Cole med lång erfarenhet från såväl den brittiska touringcarserien BTCC som internationell racing. Detta är inte första rekordet som han håller, 2012 körde han en mjölkbil i 124,77 km/h, ett rekord som senare blev slaget.

– Det känns skönt att vara tillbaka i rekordböckerna, säger Tom på sin sajt och menar att sängrekordet var en oförglömlig upplevelse samt att det kommer krävas en del för att slå det.

135 km/h är ingen hastighet som direkt skrämmer oss på Teknikens Värld. 1987 körde tidningens testchef Björn Sundfeldt 315,1802 km/h och därmed var Joakim Bonniers urgamla svenska rekord på 288,2 km/h slaget.Björn slapp dock flaxande lakan och mysko körställning då han körde en Porsche 911 DP3 Zirkelbach. Platsen för rekordet var den då nya sträckningen av E4:an utanför Gävle.Björns rekord skulle hålla i elva år. Hur länge Tom Onslow-Coles snabba tupplur håller sig återstår att se. För den som håller sig vaken vill säga.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!