Här snackar vi änglavakt!

Ett par släckta strålkastare och en död vinkel i kombination med oaktsamhet är allt som räcker. Denna gång slutade det hela dock väl.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Denna olycka i Nova Scotia i Kanada utspelade sig i förrgår. En Toyota Tacoma svänger vänster på en större väg. Synfältet till föraren av denna störs av en bil som också är på väg att svänga vänster men på motsatt sida. Med för lite uppmärksamhet på mötande trafik missar Toyota-föraren den Nissan Micra som kommer antågande i 80-100 km/h – utan ljusen påslagna trots att det råder dåligt väder.

Kollisionen är till sist oundviklig och den stora Toyotan skickar den lilla Nissan-bilen av vägen, rakt in i en gärdsgård. En grov träpåle tränger in genom framrutan mitt framför föraren. Föraren klarade sig dock som genom ett under. En längre förare med lång överkropp hade förmodligen inte haft samma tur.

Vad har vi lärt oss av detta? Att du ska vara stensäker på att det är fritt innan du korsar motsatt körbana och att du ska köra med ljuset påslaget på bilen, framför allt då det är dåligt väder. Dessutom är det ingen dum idé att iakttaga extra försiktighet när du närmar dig en korsning eller dylikt, till exempel genom att hålla extra god uppsikt på övrig (korsande) trafik och vara beredd att både bromsa och vrida på ratten i stället för att tänka ”jag har förtur, jag kör på som vanligt”. Att i tanken ligga ett steg före är aldrig fel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!