091123-heico-c30-drive

Heico finslipar nya C30

Inte ens den lilla snåljåpen C30 DRIVe klarar sig undan när tyska Volvo-trimmarna Heico Sportiv är i farten och skapar stylingpaket till den faceliftade modellen. Heico erbjuder motortrimning till alla motorer – inklusive den snåla DRIVe-versionen.

Volvo C30 stramas upp i ansiktet inför modellår 2010 och det innebär ju förstås att även Volvo-specialisterna Heico Sportiv måste uppdatera sitt utbud. Som vanligt när det gäller Heico så är det diskreta kjolpaket, spoilers och fälgar som inte ändrar för mycket på bilens originaldesign.

Det är inte bara C30:s utseende som får sig en översyn av Heico. Nästan hela motorprogrammet får stå ut med att finslipas. Toppversionen C30 T5 får efter Heicos behandling hela 260 hästkrafter och 380 Nm. Även dieselmotorerna trimmas och tro inte att Heico har glömt bort den snålaste 1,6-litersdieseln i C30 DRIVe. Det kan tyckas aningen ologiskt att sätta på ett nytt kjolpaket och motortrimma en modell som är specialbyggd för att gå så snålt som möjligt men Heico uppger att de vill visa att man inte ska behöva välja det ena eller det andra. Det ska gå att köra snålt men samtidigt roligt. Märk dock att de inte presenterar några förbrukningssiffror. Effekten på den lilla dieselmotorn höjs från 109 hästkrafter och 240 Nm till 125 hästkrafter och 280 Nm. 0-100 km/h-sprinten fixas på 9,2 sekunder, cirka 2 sekunder snabbare än standardversionen enligt Heico.

Heico erbjuder även sportfjädring som sänker bilen med 30 millimeter och 18- eller 19-tumsfälgar. Priset för en fullt Heico-utrustad C30 DRIVe är satt till 29 900 euro. Senare under våren nästa år kan delarna beställas var för sig.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!