071204-heico-hs7-v70

Heico HS7 – tysktrimmad Volvo V70

Tyskarna på Heico Sportiv har specialiserat sig på att trimma Volvo-bilar. Nu har de satt tänderna i nya Volvo V70 T6. Med 330 hästkrafter under huven har toppfarten och accelerationen förbättrats, för att inte tala om utseendet.

Tyska Heico Sportiv lämnar ingen Volvo orörd. De har tidigare haft sina trimfingrar nere i motorrummen på bland annat C30, S80 och XC90. Nu har turen kommit till nya Volvo V70 T6 som premiärvisas på bilsalongen i Essen.

Volvos treliterssexa som finns i T6 har 285 originalhästar. Dessa har Heico masserat upp till 330 stycken. Exakt hur de har gått tillväga är ännu okänt men laddtrycket i turbon lär ha skruvats upp en del. Kraften driver alla fyra hjulen via en sexväxlad automatlåda med Geartronic-funktion. Allt detta hjälper bilen, Heico HS7 som den heter, att accelerera 0-100 km/h på 6,2 sekunder, alltså en sekund snabbare än original. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Vanliga V70 T6 toppar 245 km/h.

På utsidan har bilen fått en del nya element, till exempel den tuffa fronten med ny grill och spoiler med större luftintag för att ge rejält med kylning. Nytt kjolpaket och bakre stötfångare får bilen att se kraftfull ut. Fyra kraftiga avgaspipor ger det feta ljud en sån här bil behöver.

Fälgarna heter Volution och är helt nya. De finns i färgerna Bright Silver, Titan och Black Diamond Cut. På bilen på bilderna sitter 20-tumsfälgar i Bright Silver, men man kan även välja 19-tummare om man så vill. Fälgbredden för båda storlekarna är nio tum.

Interiören har också fått sig en översyn av Heico. Pedaler, dörrhandtag och instegslister är i aluminium med trimföretagets logotyp lite överallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr