081111-heico-volvo-xc60

Heico Sportiv trimmar Volvo XC60

Tyska Volvo-trimmarna Heico Sportiv är inte sena med att sätta tänderna i den senaste kreationen från Hisingen. Deras tolkning av terräng-Volvon innebär bland annat 30 millimeter lägre markfrigång och en rejäl effektökning.

Åsikterna om nya Volvo XC60   må vara lika delade som världens alla bakar. Vissa uppskattar de nydanande linjerna medan andra tycker att de inte lämpar sig på en Volvo. Medan de flesta bara sitter på baken och klagar om de är missnöjda har Heico Sportiv gjort något åt saken. Tror man att man kan göra något bättre själv är det bara att göra det. Så har Heico gjort. Deras tolkning av XC60 innefattar ett sportigare yttre och ett muskulösare inre.

Det mest intressanta finns under huven. 2,4 D med 163 hästkrafter och D5-motorn med 185 har båda omprogrammerats för att ge 210 hästkrafter. T6-motorn (som inte säljs i Sverige) har uppgraderats från 285 till 315 hästkrafter.

Utvändigt är det ett ganska beskedligt paket Heico erbjuder. Stötfångarna fram och bak går något djupare än i standardutförande och de har lackerats i bilens färg. Borta är de tråkiga gråsvarta plastsjoken. Kunderna kan välja mellan 19- eller 20-tumshjul. Ett nytt avgassystem med fyra kromade utblås understryker att det inte är någon vanlig XC60 som passerar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!