100827-heico-volvo-s60

Heico visar upp sin version av Volvo S60

Fler hästkrafter, mer vridmoment och ett påskruvat kjolpaket. Det är tyska Volvo-trimmarna Heico Sportivs recept för att få till en lyckad S60. Nu visar de upp sina produkter till nya S60.

 I mitten av sommaren fick vi ett smakprov på Heicos version av nya Volvo S60 men nu släpper tyskarna fler och bättre bilder tillsammans med den tekniska informationen. Som vanligt går Heico försiktigt fram enligt principen less is more.

I fronten monterar Heico en spoiler ovanpå originaldelarna, de byter inte ut några delar utan tillför bara nytt. På bakstammen knäpper de fast en diffusorliknande kjol som kan extrautrustas med ett kolfiberinlägg. På bakluckan tillkommer en mycket diskret spoiler och på sidorna piffas upp med kjolar som gör att S60 ser både bredare och lägre ut. Den som vill kan beställa sportfjädring, 18- eller 20-tumsfälgar samt olika aluminiuminlägg inne i kupén.

Även under motorhuven går Heico försiktigt fram, de nöjer sig med att installera ny ECU-programvara. Därigenom får S60 2,0T 47 extra hästkrafter (totalt 250 hk) och 50 nya newtonmeter i vridmoment (totalt 350 Nm). Heico ger sig även på toppversionen S60 T6 AWD som får 26 extra hästar (totalt 330 hk) och 20 newtonmeter mer i vridmoment (totalt 460 Nm). S60 T6 AWD klarar då av att sprinta från 0 till 100 km/h på 5,8 sekunder (6,5 sekunder för standardbilen) och nå en elektroniskt begränsad hastighet på 250 km/h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!