Hennessey 20th Anniversary HPE650 Supercharged Camaro Foto: 2010

Hennessey 20-årsjubilerar med het Camaro

Amerikanska trimmarna Hennessey har vässat alla möjliga sorters bilar de 20 senaste åren. Eftersom företaget nu fyller jämnt vill de fira det med en jubileumsmodell av Camaro med många hästkrafter.

Hennessey är väl numera mest kända för supersnabba Venom GT där man låtit en Lotus Elise leva i symbios med motorn från Corvette ZR1. En bil som väger 1071 kilo och har ofattbara 1200 hästkrafter.

I år fyller det Texas-baserade företag 20 år vilket självklart måste firas med en specialmodell – Hennessey 20th Anniversary HPE650 Supercharged Camaro. Modellen med det tungvrickande namnet ska byggas i 20 exemplar. Kunderna kan välja bilen i vilken färg som helst, så länge det är svart. Även interiören är svart.

 Som köpare av denna kompressormatade jubileums-Camaro har man dock ett par valmöjligheter, nämligen om man vill åka med himlen som tak eller inte samt om man vill växla själv eller låta en automatlåda sköta jobbet.

Utöver ett litet bodykit med bland annat sidokjolar, frontsplitter och annat exteriört godis, så har Hennessey försett bilen med en sänkningssats och – det viktigaste av allt – en motor som tack vare kompressormatning och lite annat trim utandas 664 hästkrafter i stället för SS-versionens 432 originalhästar.

0-96 km/h går på respektingivande 3,7 sekunder, åtta tiondelar snabbare än originalbilen. Kvartsmilen avverkas på 11,7 sekunder med en slutfart på 196 km/h.

Alla 20 bilar som byggs får interiört en plakett med texten ”Hennessey 20th Anniversary” och vilket nummer i serien bilen är. Samma information graveras även på motorn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!