Hennessey ger nya Corvette Stingray 1 000 hk

Nya generationen Corvette har knappt hunnit ut på marknaden men Hennessey Performance har redan släppt sin version. Om du lämnar in din Corvette till Hennessey kan du få tillbaka den med mer än 1 000 hästkrafter!

Den amerikanska tuningfirman Hennessey är inte känd för att vara måttlig i sitt arbete när amerikanska muskelbilar byggs om och trimmas. De försöker som bekant lägga beslag på titeln Världens snabbaste bil och även om deras version av nya Corvette Stingray inte kommer att nå riktigt dit så har den ändå kraft så att det räcker och blir över.

 De kunder som har beställt en Corvette Stingray C7 kan, när de väl har fått ut sin bil, lämna in den till Hennessey och beställa paketet som kallas HPE1000. Med hjälp av två turboaggregat skruvas effekten i V8-motorn upp till 1 000 bhp, vilket motsvarar 1 014 hästkrafter. Det är förstås inte allt som görs, alla detaljer i paketet kan du läsa om i bildspelet nedan. Några officiella prestandasiffror har Hennessey ännu inte släppt.

 Utöver HPE1000-paketet finns det lite mildare HPE800 som innefattar samma dubbelturbo men med endast 800 hästkrafter. HPE700 och HPE600 innehåller däremot en kompressor som höjer effekten till 700, respektive 600 hästkrafter, vilket i sammanhanget är en liten men ändå respektingivande ökning från originalmotorns 455 hästkrafter. 

 Hennessey erbjuder även ett exteriört paket med kolfiberspoilers fram, bak och längs sidorna samt 10-ekrade fälgar med Pilot Super Sport-däck. HPE1000-paketet kostar motsvarande 450 000 kronor, vilket är drygt 100 000 kronor mer än vad själva bilen kostar i USA. Betydligt billigare blir det med HPE600-paketet som går loss på drygt 80 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!