Hennessey VelociRaptor – 608 hk och plats för 8 åkande

Om du vill kunna skjutsa väldigt många passagerare väldigt snabbt är alternativen få. Som tur är lanserar amerikanska Hennessey nu sin VelociRaptor som har 8 sittplatser i kupén och 608 hästar under motorhuven.

Med 6,2-liters V8 och drygt 400 hästkrafter är Ford F-150 SVT Raptor många amerikaners drömpickup och har till och med lyckats väcka en del uppseende här i Europa. Nu har dock Texas-baserade Hennessey Performance (kända för Venom GT och Grand Cherokee SRT) tagit fram något som är ännu värre.

 Namnet Hennessey VelociRaptor sätts på en bil som i grunden är en F-150 SVT Raptor men som efter Hennesseys behandling är en blandning av familjebuss, terrängsuv och sportbil. Hennessey tar bakdelen från numera nedlagda Ford Excursion och svetsar fast den på flaket. Kunderna får därmed ett gigantiskt lastutrymme, eller om de så vill. En tredje sätesrad som gör bilen åttasitsig och 270 kilo tyngre.

 Motorn är fortfarande en V8 på 6,2 liter men en kompressor höjer effekten till 608 hästkrafter och 0-100 km/h går därmed på cirka 6 sekunder. Som tillval finns Brembo-bromsar och olika fälg- och däckuppsättningar. Hennessey har inte angett någon bränsleförbrukning.

 VelociRaptor kan beställas direkt av Hennessey eller genom utvalda Ford-återförsäljare i USA till ett pris som börjar på 149 500 dollar, cirka 995 000 kronor och tillverkningen är begränsad till 30 exemplar per år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!