110806-hennessy-cts-v

Hennessys 1000-hästars Cadillac

Biltrimmaren Hennessy Performance har tidigare gett oss trimmade jänkarbilar. Nu verkar man ha spårat ur ordentligt och erbjuder en 1 000-hästars version av Cadillac CTS-V coupé.

Det började med att biltrimmarföretaget Hennessy Performance erbjöd ett paket som bara lätt modifierade Cadillacs coupé CTS-V, varje fall i deras värld verkar det. För något gjorde tydligen att 700 hästkrafter i den förra trimsatsen upplevdes som fjuttigt. 

Med det nya trimpaketet har Hennessy plockat ut 1 000 hästkrafter och 1 288 newtonmeter ur den dubbelturbomatade LSA-V8:an på 427 cubic inches (7,0 liter) och stoppat dem i Cadillac-coupén som samtidigt byter namn till det praktiska namnet Hennessy Twin Turbo V1000 CTS-V Coupe.

Med dem så accelererar bilen, förutsatt att hjulen inte spinner i väg, upp till hundra kilometer i timmen på 3,5 sekunder. Toppfarten ligger på 370 kilometer i timmen, och 402 meter klaras av på 10,9 sekunder.

Utöver motormassage har Hennessy även ägnat sig åt att se till att bilen inte skenar i väg och sett över bromsar och upphängning. Koppling och växellådan har bytts ut mot kraftigare diton vilket kanske inte är så dumt med tanke på den lätt extrema effekten. Ett så kallat widebodykit i kolfiber hjälper till att sänka vikten med 90 kilo.

Bara 12 exemplar av Hennessy Twin Turbo V1000 CTS-V Coupe kommer att byggas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!