Hjulbyte på under en minut – nytt världsrekord

Den nya världsrekordtiden för att byta fyra hjul är en rejäl sänkning av den gamla. Fyra tyska hjulmekaniker är nu inskrivna i Guinness rekordbok.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Brukar du få gå och ta en fika medan din däckfirma skiftar från vinter- till sommarhjul eller vice versa? Då får vi lov att kalla dem sega. För nu har det slagits nytt världsrekord i byte av alla fyra hjulen på en bil. Totalt 20 muttrar lossades och spändes (tur för dem att det var fasta bultar).

De fyra tyska, jo visst var de en man per hjul, hjulmekanikerna (däckmontörer, kärt barn har många namn), behövde inte mer än 59,62 sekunder på sig. Det är nytt världsrekord med råge. Det tidigare världsrekordet låg på 1 minut, 23 sekunder och 85 hundradelar.

Nu belönas den tyska däckbytarkvartetten med en plats i Guinness rekordbok.

Så nästa gång du ska byta hjul själv – satsa på 3 minuter, 58 sekunder och 48 hundradelar. Alltså tyskarnas tid för fyra hjul med tanke på att du är ensam. Lätt som en plätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!