Höjden av vänlighet i trafiken

Årets motorist kommer från Ryssland. En grävmaskinist kom till undsättning när trafiken stod helt stilla.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi ska alla visa hänsyn till varandra i trafiken. Vi ska vara vänliga och sluta med långfingrar som spretar åt alla håll. Vi ska helt enkelt vara lika duktiga och hjälpsamma som den ryska grävmaskinist vi nu ska få se.

I filmen ovan får vi ta del av en snöslaskig och hal rysk väg, förmodligen full att potthål, och fordon som åt ena körriktning står stilla på grund av en lastbil vars hjul går runt, runt och åter runt utan att förflytta det tunga ekipaget.

Från ingenstans dyker en Caterpillar-grävmaskin upp i motstående körfält. Föraren bakom spakarna ger personbilen bakom lastbilen en liten vink – som genast fattar vinken. Vad gör grävmaskinisten? Ska han platta till personbilen? Nej, han tar skopan och ger lastbilen en liten knuff. Det är allt som behövs för att trafiken ska flyta på igen.

Grävmaskinisten var inte ens drabbad av trafikstoppet (förutom eventuella tittköer, men det är väl ett svenskt beteende?), ändå visade han höjden av trafikvänlighet. Årets motorist utropar vi därmed denna okända ryss till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!